V Poprade otvorili pobočku Taliansko - Slovenskej obchodnej komory

26.01.2006 Poprad

Poprad 26. januára (TASR) - Vyše sto talianskych firiem pôsobí dosiaľ na východnom Slovensku a záujem investorov o región narastá, preto dnes v Poprade otvor...
Poprad 26. januára (TASR) - Vyše sto talianskych firiem pôsobí dosiaľ na východnom Slovensku a záujem investorov o región narastá, preto dnes v Poprade otvorili pobočku Taliansko - Slovenskej obchodnej komory (TSOK) pre východné Slovensko.

Sídlom pobočky sa Poprad stal preto, že tam pôsobí viacero talianskych firiem a pribúdajú ďalšie. Do Popradu smeruje aj Global Garden Products, orientovaná na výrobu záhradnej techniky. Výstavbu závodu začne v priemyselnom parku v Poprade-Matejovciach. Už v lete tam nájde zamestnanie pri výrobe kosačiek asi 300 ľudí. Ďalších 200 sa bude môcť zamestnať v subdodávateľských firmách.
Popradskú pobočku TSOK bude koordinovať Errico Biondi, bývalý generálny riaditeľ spoločnosti Whirlpool a budúci konateľ spomínanej Global Garden Products. Predpokladá sa, že pričinením komory prídu pod Tatry ďalšie talianske firmy, predovšetkým z oblasti strojárenskej výroby.
Mesto Poprad je pripravené v prípade záujmu investorov rozšíriť priemyselný park z doterajších necelých 10 hektárov na viac ako trojnásobok.
Taliansko - Slovenská obchodná komora je medzinárodná mimovládna organizácia, neziskové združenie bilaterálneho charakteru. Oficiálne je uznaná talianskym Ministerstvom výrobných aktivít (oddelenie zahraničného obchodu) a je členom združenia talianskych obchodných komôr v zahraničí (Assocamerestero).
Poslaním TSOK je podporovať, zabezpečovať a rozvíjať spoluprácu, obchodné, priemyselné, finančné a kultúrne vzťahy medzi Talianskom a Slovenskom. Keďže pôsobí v úzkom kontakte so širokou sieťou talianskych a slovenských inštitúcií, zaručuje efektívnu a praktickú asistenciu malým a stredným podnikom v procese ich internacionalizácie na slovenskom trhu.
 

Vyberte región